بیماری هموروئید به شکل پر خونی و تورم عروقی انتهایی ناحیه مقعد و دیواره اطراف آن بروز کرده که با نازک شدن دیواره عروق ظریف در محل شکننده یا دردناک خواهد شد. در واقع بیماری بواسیر یک بیماری با شیوع فراوان در افرادی است که متوجه علایم وجود بیماری در خود نشده و یا در صورت بروز نشانههایی نیر به آن توجه نکرده و بیماری را به حال خود رها نمودهاند.
این بیماری به دلیل درگیر شدن یکی از نواحی خصوصی بدن انسانها به راحتی قابل پنهان کاری بوده و همانند بسیاری از بیماریهای سایر ارگان و اندامها در معرض دید عموم و آگاهی اطرافیان قرار نخواهد گرفت. به همین سبب افراد مدت زمان بیشتری با مشکل خود کنار خواهند آمد و به دلیل مخفی ماندن ضایعات ایجاد شده در ناحیهی مقعد، به راحتی بیماری خود را از اطرافیان پنهان میکنند و حتی گاهی به دلیل داشتن اطلاعات غلط آن را بیماری تلقی نکرده و علایم ایجاد شده را به حال خود و با خیال بهبودی خود به خود آن رها میکنند.
علل بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟
ابتلا به یبوست به دلیل عدم مصرف مایعات کافی و مواد غذایی حاوی فیبر در طولانی مدت یکی از مهمترین علل ابتلا به انواع بیماری هموروئید است. دفع مدفوع سخت و سفت همراه با اعمال فشار بیش از حد و زور به ناحیه مقعد میتواند باعث تورم عروق این قسمت از بدن و بروز بیماری هموروئید در فرد شود.
هر چند کارهای سنگین روزمره مانند برخی شغلهای نیازمند قدرت بدنی بالا، بلند کردن اجسام سنگین، نشستن یا ایستادن طولانی و بدون وقفه، اضافه وزن، روابط جنسی مقعدی و ورزشهای غیر اصولی نیز در ایجاد آن بیتأثیر نبوده و میتواند از جمله علل دیگر ایجاد این مشکل شایع باشد.
معمولاً زنان به دلیل بارداری و تغییرات هورمونی این دوران و تحمل وزن جنین بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به مشکل هموروئید هستند. زنان باردار در این دوران خاص دارای محدودیتهای درمانی نیز بوده و نیازمند مشاوره دقیق برای پیشگیری و کنترل این مشکل هستند.
منبع: http://bichashk.com/blog/hemorrhoid/- ۸ ۸
- ۰ نظر