شقاق یا فیشر از جمله بیماریهای مقعدی است که کمتر به گوش مردم عادی رسیده است و متأسفانه اطلاعات درست کمی درباره این بیماری میان مردم در حال مبادله بوده و در اغلب موارد با بیماری هموروئید یکسان تصور میشود.
اگر به ترکهای پوستی ایجاد شده در فصلهای سرد سال در اطراف لب که معمولاً برای بسیاری افراد ملموس و قابل تجربه است، دقت نمایید به راحتی متوجه مفهوم این بیماری خواهید شد. این ترک و آسیب بافتی که به شکل یک شکاف و از هم گسیختگی بافتی در ناحیه دیواره مقعد بروز میکند شقاق مقعدی یا فیشر نام داشته و فوق العاده دردناک و آزار دهنده است.
به صورتی که میتواند اجابت مزاج و زندگی عادی روزمره فرد را دچار اختلال کرده و حتی باعث خودداری فرد از عمل دفع به خاطر تحمل درد زیاد در ناحیه شود که البته نتیجه عکس داشته و با هر بار تاخیر در عمل دفع فشار وارد بر ناحیه به دلیل خشک و سفت شدن مدفوع بیشتر خواهد شد.
علت شقاق مقعدی یا فیشر چیست؟
اگرچه هنوز علت دقیق و واضخی برای ابتلا به بیماری شقاق مقعدی یافت نشده است ولی به نظر میرسد معمولاً اعمال فشار بیش از اندازه در زمان دفع مدفوع باعث کشیدگی دیواره مقعد و ایجاد ترک بافتی در آن خواهد شد. این فشار در اکثر مواقع در هنگام ابتلا به اسهال و یا یبوست شدید و مکرر بروز میکند.
با این حال این بیماری گاهی با انواع بیماریهای زمینهای دریچه مقعد و کف لگن مانند گرفتگی یا اسپاسم عضلانی دریچه مقعد که با درجاتی از فشار خود به خودی در ناحیه همراه است، بروز خواهد کرد. بنابراین تصمیمگیری درباره درمان مؤثر این بیماری مستلزم آگاهی از علت دقیق ایجاد بیماری فیشر یا شقاق مقعدی در فرد بوده و بدون انجام بررسیهای لازم تشخیصی نمیتوان به درستی در جهت درمان فرد اقدام نمود.
- ۱۰ ۵
- ۰ نظر